Okt 25

Trycket har lättat

The King har left the building,

Bildresultat för the king

Flyttat till egen hydda:

Bildresultat för hydda

Vi har talat med varandra och rätat ut nästan alla frågetecken om livet som var innan, inte sagt att saker och ting kommer att hända igen men just nu är det bra.

Jag ler och känner mig stolt. Stolt över att vara din förälder.

Förklara att även vi har känslor och har känt oss utanför, åsidosatta.

The King förstod och vi grät alla lite.

Bildresultat för kaffe och glass

Sen drack vi kaffe och åt glass. Hjälpte till med att flytta resten av saker som han skulle ha med sig. Nu har han en egen lya att rå om.

Pratade om kommande resa, att han måste ta ett beslut om han skall med eller inte.

Det är upp till honom.

Bildresultat för sri lankaBildresultat för sri lankaBildresultat för sri lankaBildresultat för sri lanka

Bildresultat för sri lanka

Men jag känner mig lättad.

Nu går vi vidare.

Jobbar kväll idag och sen ledig på onsdag.

Kramar Elisabeth

Okt 24

Härlig Måndag

Visst tänker vi alla så här idag ?

Awfully dark.:

Bet He Gets Good Reception:

Och glöm inte att det är två månader till JULAFTON idag,

undrar vart jag och min familj befinner oss då ?

♥ the sparkling, the coziness and togetherness. This is Christmas!: <3 ~ Cranberries hearts threaded on floral wire. I like hearts for Christmas.:

Kramar Elisabeth

Okt 20

Falla tillbaka till vad som egentligen Matters

Bildresultat för ovänner

Igår blev rejält ovänner på varandra, egentligen inte arga på varandra, utan frustrerade pga. denna jobbiga familje angelägenhet som drabbats oss, där vi känner att vi inte betyder något.

Eller betyder något för denna familjemedlem gör vi säkert, men vi skulle velat haft mer tid, fått mer tid. Inte känna oss så bortvalda. Om just detta blev det en väldigt stor diskussion, jag med mitt sätt att uttrycka mig , vilket är ilska, tårar och tystnad och så kära mannen så är så frustrerad så han gråter nästan. Eller det gör han, sover dåligt och lider över hela situationen.

Det är inte lätt, precis när vi var på väg till stallet alla tre. Han vill med och testa sin nya kamera. Tystnad i bilen, och sen kunde jag inte hålla tyst igen, när dotter sprang in till stallet. Jag Skrek åt honom igen om ungefär samma sak som hemma, är så ledsen, så ledsen över “behandlingen” av mig och dotter. Vi ses inte, bara vet att du är där borta.. Detta gör mig ledsen. Total tystnad från din sida, det tär på mig.

Jag lugnade i alla fall ner mig, tänkte först gå hem till Vännäsby från Norrmalm i ridkläder och ridstövlar.

Det hade Inte varit så skönt. Långt hem är det också. Tänkte kanske ringa en vän som kunde hämta upp mig. Skita i min egna ridlektion.

Bildresultat för sitta på läktaren

Kändes genast bättre när jag kom upp på läktaren där Ni alla min fina kompisar sätt. Mannen fotade så vi pratade inte med varandra.

Bildresultat för kram och puss

Men efteråt gav jag honom en kram och puss, Du & Jag skall inte vara ovänner, vi har tagit oss igenom så mycket SKIT i vårt gemensamma liv, ingen lätt resa, men ovänner har vi sällan varit.

Jag älskar Dig, det är du som Matter the MOST.

DSC_0201_redigerad-1-1DSC_9512IMG_0269IMG_1398

Kramar Elisabeth

Okt 17

Jag vet vem jag är !

Kan inte sova, det gror i huvudet på mig.

Bildresultat för orolig i huvudet

Vänder mig runt och runt i sängen.

Idag Måndag skall min läkare ringa. Funderar på vad jag skall säga till honom, säg som det är säger min man, det är väl ingen ide att hymla.

Jag är ledsen, ledsen över så fruktansvärt mycket. En dag till ledigt sen skall jag till jobbet. Fast ledsen över att gå dit är jag ju inte, trivs på jobbet. Om jag får göra det jag ska, får stöd av kollegor och annat rullar på här hemma.

Bildresultat för ledsen

Tittar igenom album med foto till detta inlägg, och till många kategorier har jag något litet olustigt att berätta, känna en känsla och bli arg.

Fick ngr kommentarer igår på det jag skrev då , och det får mig nu att tänka lite annorlunda.

Bildresultat för tänka annorlundaBildresultat för tänka annorlunda

Speciellt den från Louise min klasskompis sen tredje klass på Presseskolan. Kommit i kontakt med henne nu på FB.

Louise skriver :

“Skilj på vad som är du för dig och de som betyder mest för dig, och vem du är i andras ögon, vilket ju är av mindre betydelse eller hur?? “

Och det är ju så sant, jag är en fin person, blir mer och mer ärlig mot mig själv varje dag som går. Jag är en fantastisk fru på alla sätt, kollega i vått och torrt, extra mamma till sonen och mamma till pärlan. Jag, ryttaren och kompis till hästarna och alla andra i stallet, som gillar att mocka och slänga lite käft med unga och äldre ryttare. En vän som finns där om någon som har det svårt, ger gärna bort saker och ting till en behövande. Vill visa min uppskattning till dem som jag håller av.

DSC_0274_redigerad-1DSC_2663DSC_8613PICT1672PICT1864PICT2885

Louise fortsätter:

“Att bära på en sådan stor sorg som du måste göra efter vad du varit med om måste vara oerhört tuff, det kan jag förstå. MEN sorgen är inte den du är! Den är en erfarenhet du får bära med digra den är inte du! Och att då ta bort det som gör din arbetsdag meningsfull är ju att sudda bort Elis ännu mer!?! Att arbeta tillsammans med en hoper kvinnor hjälper inte till, jantelagen är starkt befäst och offerkoftorna är tunga….”

Jag måste nog prata med min chef, för jag har inget ont att säga om min kära kollegor – Undersköterskorna , vi finns där för varandra men det är inte jag.

Även om jag trivs med omvårdnadsjobbet så är det leg Sjuksköterska jag är och inget annat. En Super Woman med hjärtat på rätt plats, som har och älskar att ha stenkoll på mina saker och uppgifter. Räddar en kollega som inte kan ta ett blodprov, eller får inte en mage att komma igång.

Vi hjälps åt, det är JAG !

Bildresultat för super woman sjuksköterskanBildresultat för florence nightingaleBildresultat för sjuksköterskanBildresultat för sjuksköterskanBildresultat för super woman sjuksköterskan

Slutligen skriver Louise:

 “Gör det du är bra på, det finns ingen som tackar dig för att du håller dig undan, det är viktigt att synas och bli sedd! Du har en historia som ingen annan har, dra nytta av den istället för att låta din chef sticka en offerkofta till dig!

Stå på dig, stå upp för dig själv, gör det som är bäst för dig och din fina familj! Ride on, lev livet, till slut är du hemma!! “

Det var det, nu kanske jag kan sova igen, klockan har blivit 03:05.

Gå vidare imorgon eller inte det är det som är frågan….

Kramar Elisabeth

Okt 16

Vem är jag ?

Hamnat i en kris, vem jag är .. Hur jag ser ut.. Av omtanke reagerar mina kollegor till att jag är så stressad hela tiden.. Känner inte igen mig i det. Känner inte igen mig att Jag är så stressad hela tiden…Familjen är i kris av en anledning, har jag inte ställt upp tillräckligt där .. är det därför du mår som du gör ?

Men jag är inte alltid stressad faktiskt inte… Chefen ringer upp…Jag skrattar och ler mycket på jobbet också.

Skall på sjuksköterskedagarna i Stockholm i November, behöver något nytt i klädes väg, det gör mig ont att handla ngt nytt, för jag vill ju helst inte se mig själv i spegeln. Vill helst gå omkring i ridkläder, trädgårdskläder eller gymkläderna. Eller, se nedan…

Detta är JAG :

Bildresultat för sjuksköterska dagarn

Att under så många år, blivit påhoppad om att jag är fet och ful, så ont det har gjort. Tar ut sin rätt nu.

Men jag vågar gå in och ställa mig i provhytten, där jag Provar en himla massa outfits och tjejen på Lindex – fantastisk personal – påpekar vad som är fel klädsel och vad jag sen ser jätte snygg ut i.

TACK

Bildresultat för lindex

I samråd med min chef, håller inte helt med, men skall bli fråntagen sjuksköterske uppgifter för att slippa stressa, kunna gå hem i tid, stå rak i ryggen i hissen ner , slippa gråta på vägen hem och allt annat vi pratat om .

Vet inte om det är rätt tänk ?

Utmattningssyndrom handlar om så mycket annat:

Bildresultat för utmattningssyndrom

Bildresultat för utmattningssyndrom

Bildresultat för utmattningssyndrom

Bildresultat för utmattningssyndrom

Hjärntröttheten är där ändå.

Kollega som jag pratade med efteråt säger så här, vilket känns mer rätt för mina öron, att jag drar ett stort lass om ordning och reda på jobbet som alla vi inom sjuksköterska gruppen bör göra, se helheten, och det gör du , Elisabeth. Ser till helheten !

Tack för dem orden.

Bildresultat för tack

Jag har också lagt “mitt egna lilla schema” för att det skall passa mig och jag inte skall känna mig stressad, men det var inte rätt, ej gjort i samråd med chef, fel av mig. Förlåt.

Bildresultat för schema

Jag vill jobba, trivs på jobbet, trivs med mitt val av yrke, tycker att jag är väldigt bra på det också. Ibland blir det fel, men jag vill då känna stöttning från kollegor. Kollegor som inte sätter sig i fika rummet och inte svarar på mina salars larm, det är inte att hjälpa till. Det hjälper inte mig att behöva säga till någon att kan du hjälpa oss här ute på golvet.

Jag vill inte vara någon liten kontrollant, då sitter problemet någon annanstans.

Bildresultat för sur min

Så är det !

Ny vecka imorgon, en kollega fyller år och jag skall baka till henne.

Bildresultat för prinsessbakelse

Kramar Elisabeth

Okt 15

Ny kamera kanske ?

Idag får vi hoppas att min man hittar vad han letar efter, som han har funderat…

Book-Rat Crochet Pattern FREE pattern in German and Eng.:

Ny kamera till kommande resa som vi skall göra.

Han befinner sig här idag:

Bildresultat för cyberphoto expo

 :

Kramar Elisabeth

Okt 14

Freitag är det idag

Solen lyser över oss, och det är Fredag. helgen ligger framför oss, förhoppningsvis får Ni alla det bra.

Jag sitter och plockar med bilder , tagna i år. MTB turer som gjorts. Jag är nämligen sugen på att åka till Björnlandet, och kolla om det bara är vandring som gäller eller det även går att cykla. Än vill jag inte ställa bort min Pressus. Min nya fina Fuji MTB.

Bilder från Storulvån dit vi for i somras, över en helg, bodde på STF Fjällstationer.

IMG_3930IMG_3931IMG_3933IMG_3934IMG_3938IMG_3940IMG_3941IMG_3943IMG_3945IMG_3947IMG_3948IMG_3949IMG_3952IMG_3953IMG_3955IMG_3956

Lunch i Åre – på Broken på väg hem !

IMG_3957IMG_3958

Lite geochache blev det också.

IMG_3961IMG_3962IMG_3963IMG_3964

Men mår man som jag gör nu, lite halvkrasslig då får jag allt stanna hemma, skulle ha jobbat men det funkar ju inte när man hostar grönt nästan hela tiden.

Bildresultat för halsfluss

Ja ja..

Kvalitets tid med mannen, det är det bästa.

DSC_5624IMG_0261IMG_1398IMG_1551

Vi behöver det, tuffa dagar har det varit, mycket tjafs mellan oss, som egentligen har varit onödigt.

Väldigt onödigt för vi står för samma åsikter.

Bildresultat för frusterad

Jag har ännu inte fått svaret på varför jag är RASIST, men hade ändå ett ganska bra samtal med chefen. Utmattningen tar ut sitt, och jag satt nästan bara och grät i samtals rummet. Puh så jobbigt. Känner mig svag, tur att Ni mina kollegor finns där.

Ska nog baka tårta till nästa vecka för att säga TACK !

Kramar Elisabeth

Okt 10

Mitt i allt elände

Så drömmer jag mig bort tillsammans med O, vi måste se till vårat bästa.

När vi inte kommer fram till andra i familjen så måste vi tänka lite på oss.

IMG_3986IMG_4008IMG_4011IMG_4012IMG_4019IMG_4020IMG_4050IMG_4052IMG_4054IMG_4057IMG_4061IMG_4065IMG_4066IMG_4069

Så jag lägger in några bilder, som en signal att snart , om ett tag drar vi på semester ! Några dagar kvar men det närmar sig.

Bildresultat för happy monday

Annars en Happy Monday.

Det blir en incheckning på IKSU Spa idag

Senare ikväll del 1 av 3 i Vinkurs med munskänkarna i Umeå. Kul ! Ska dela allt jag får veta med, min kompis i Örgryte.

Bildresultat för munskänkarna umeåBildresultat för munskänkarna umeå

Kramar Elisabeth

Okt 09

Rasist

Det är jag verkligen INTE även om jag fick höra det av en person på jobbet. Som sa det till mig med sina svarta & hårda ögon…. Hota med polisanmälan !

Det var som en smäll på käften.

Sen kom eller det hade redan hänt en annan grej inom familjen som krossar oss totalt.

Krossar Mest han  jag lever med.

Oj oj.. Ännu fler händelser som drar ner oss, som vi inte har varit med om nog mycket nu tycker vi båda.

Looking for #Quotes, Life #Quote, #Love Quotes, Quotes about moving on, and Best Life Quotes here. Visit curiano.com "Curiano Quotes Life"!:

Men nä, några saker till.

Men Nu har vi bestämt oss… Gå vidare, se kärleken till varandra och lita på varandra ännu mer.

Som jag gör när jag sitter på hästryggen, litar på hästen, gör det jag vill han den skall göra för mig.

Click visit site and Check out Hot I love my Horses Shirts. This website is…: Dressage:

Älskar hästarna, det är så fina, och jag blir så lycklig när det bli bra.

Saknar DIG , Å

Kramar Elisabeth

Okt 01

Härlig Lördag och Söndag

Jag är ledig tillsammans med familjen.

Vad vi hittar på det vet vi ännu inte, först frukost…

Sen ?

Ha det bra du också ! Och varmt välkommen OKTOBER.

 :

Kramar Elisabeth

Tidigare inlägg «

Login

Lost your password?