Boktips–En del av mig-som jag kan ge till Dig !!

Davidsstjärnor (inbunden)

Davidsstjärnor är en berättelse som jag burit på i flera år. Bit för bit växte den fram, historien om de judiska barnen som försvinner på väg till tennisträningen. Faktiskt tog det flera år innan jag började skriva ner den. Och nu är den klar. Varsågoda. Ännu en stunds verklighetsflykt att avnjuta."

Enligt en gammal israelisk legend skulle den så kallade Papperspojken få liv om natten. Han kom med mörkret och skydde inga medel när han rövade bort sina offer. Nu för tiden är det nästan ingen som minns myten om Papperspojken, men så skjuts en förskolelärare på Judiska Församlingen i Stockholm till döds inför barn och föräldrar.
Bara timmar senare försvinner två judiska pojkar på väg till sin tennisträning. Ett häftigt snöoväder rasar i Stockholm och spåren efter den skyldige är få.

Fredrika Bergman och Alex Recht ställs inför en av sina svåraste utmaningar när de dras in i jakten på en mördare som framstår som lika skoningslös som effektiv. Spåren i utredningen är många, men samtliga leder utredarna till en och samma plats: Israel. Och upprepade gånger nämns den så kallade Papperspojken. Men vem är han egentligen? Kan han ha fått liv och börjat söka efter nya offer?
/Kristina Ohlsson

Kramar Elisabeth

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Login

Lost your password?