Jag vet vem jag är !

Kan inte sova, det gror i huvudet på mig.

Bildresultat för orolig i huvudet

Vänder mig runt och runt i sängen.

Idag Måndag skall min läkare ringa. Funderar på vad jag skall säga till honom, säg som det är säger min man, det är väl ingen ide att hymla.

Jag är ledsen, ledsen över så fruktansvärt mycket. En dag till ledigt sen skall jag till jobbet. Fast ledsen över att gå dit är jag ju inte, trivs på jobbet. Om jag får göra det jag ska, får stöd av kollegor och annat rullar på här hemma.

Bildresultat för ledsen

Tittar igenom album med foto till detta inlägg, och till många kategorier har jag något litet olustigt att berätta, känna en känsla och bli arg.

Fick ngr kommentarer igår på det jag skrev då , och det får mig nu att tänka lite annorlunda.

Bildresultat för tänka annorlundaBildresultat för tänka annorlunda

Speciellt den från Louise min klasskompis sen tredje klass på Presseskolan. Kommit i kontakt med henne nu på FB.

Louise skriver :

“Skilj på vad som är du för dig och de som betyder mest för dig, och vem du är i andras ögon, vilket ju är av mindre betydelse eller hur?? “

Och det är ju så sant, jag är en fin person, blir mer och mer ärlig mot mig själv varje dag som går. Jag är en fantastisk fru på alla sätt, kollega i vått och torrt, extra mamma till sonen och mamma till pärlan. Jag, ryttaren och kompis till hästarna och alla andra i stallet, som gillar att mocka och slänga lite käft med unga och äldre ryttare. En vän som finns där om någon som har det svårt, ger gärna bort saker och ting till en behövande. Vill visa min uppskattning till dem som jag håller av.

DSC_0274_redigerad-1DSC_2663DSC_8613PICT1672PICT1864PICT2885

Louise fortsätter:

“Att bära på en sådan stor sorg som du måste göra efter vad du varit med om måste vara oerhört tuff, det kan jag förstå. MEN sorgen är inte den du är! Den är en erfarenhet du får bära med digra den är inte du! Och att då ta bort det som gör din arbetsdag meningsfull är ju att sudda bort Elis ännu mer!?! Att arbeta tillsammans med en hoper kvinnor hjälper inte till, jantelagen är starkt befäst och offerkoftorna är tunga….”

Jag måste nog prata med min chef, för jag har inget ont att säga om min kära kollegor – Undersköterskorna , vi finns där för varandra men det är inte jag.

Även om jag trivs med omvårdnadsjobbet så är det leg Sjuksköterska jag är och inget annat. En Super Woman med hjärtat på rätt plats, som har och älskar att ha stenkoll på mina saker och uppgifter. Räddar en kollega som inte kan ta ett blodprov, eller får inte en mage att komma igång.

Vi hjälps åt, det är JAG !

Bildresultat för super woman sjuksköterskanBildresultat för florence nightingaleBildresultat för sjuksköterskanBildresultat för sjuksköterskanBildresultat för super woman sjuksköterskan

Slutligen skriver Louise:

 “Gör det du är bra på, det finns ingen som tackar dig för att du håller dig undan, det är viktigt att synas och bli sedd! Du har en historia som ingen annan har, dra nytta av den istället för att låta din chef sticka en offerkofta till dig!

Stå på dig, stå upp för dig själv, gör det som är bäst för dig och din fina familj! Ride on, lev livet, till slut är du hemma!! “

Det var det, nu kanske jag kan sova igen, klockan har blivit 03:05.

Gå vidare imorgon eller inte det är det som är frågan….

Kramar Elisabeth

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Login

Lost your password?