Jul närmar sig med stormsteg….

För ett par dagar sedan så kände jag , varför bryr sig om JULEN, faktiskt så kände jag. Alla verkar så himla upptagna i sig själva och vad de skall göra, det är det enda som det nästan pratas om på fika rasten. Hit och dit skall de flesta fara, på 3 dagar. För mer känns det inte som det är: Julafton, Juldagen och Annandag Jul. Sen är det slut och nya året skall till att börja.

Så mitt intresse för julen har jag tappat. Ingen vits att ta fram något när man likaså snart skall ta bort det. Kanske beror det på att vädret är som det är, ingen snö bara lite vitt och kallt. Regnat har det gjort i omgångar. Kanske är det vädrets fel. Jag vet inte. Blir bara trött när jag hör alla prata om hur länge de skall vara lediga och hur många de skall hinna träffa. Nej usch !! För julen..

Men så händer det något , jag vet inte vad.. Tror att det beror på denna händelse, låt mig berätta.

Jag har sagt adjö till en patient på min avdelning, där jag jobbar. Han skulle vidare efter att ha vårdats hos oss i 3 månader. Efter en båtolycka blev han förlamade från midjan och neråt. Jag Följde med honom till helikopterplattan och fick en varm, stor och härlig kram.

Han säger:

– God Jul och jag menar det säger han, du är den bästa personen som jag träffat, dina föräldrar måste vara enormt stolta över dig.. Nu har jag fått min livsgnista tillbaka, tack Elisabeth !!

Så där kom jul känslan tillbaka till lilla mig. Vilken tur för min familj och för mig också för den delen, som jättegärna vill fira jul med alla traditioner som vi har i vår familj. Lite från min sida och lite från min mans sida , som nu har nu blivit familjens traditioner.

IMG_0923IMG_0922

Tomtarna är nu framtagna, pyntat granen och även gjort ett pepparkakshus. Idag hade vi turen att få besök av tomten som kom lite i förväg eftersom han har den del paket att dela ut. Dotter blev ju överlycklig med tanke på att hon varit till Gula lådan och postat önskelistan till tomten.

IMG_0921IMG_0920

Så nu spelar jag julmusik och tänder många ljus. Jag och dotter planerar bästa första festen på måndag, då mannen kommer hem från jobbet och vi skall börja fira julen. Go middag, ngt gott att dricka till, marschaller mm.

Fast det känns som jag redan kommit igång. Druckit glögg och ätit pepparkaka idag. Jul lunch på jobbet igår. Mums !! Söndag skall vi bjuda oss själva på julbord på Hotell Vännäs, eftersom då får vi ALLT det goda som vi vill ha, men inte mäktar med att fixa till julafton.

 

Dagens träning blev Step Up medans mannen skjutsade C till ridskolan.

Nu lite te och läsa bok. håller just på med :

Kramar Elisabeth

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Login

Lost your password?