Temadag med Häst som resurs

Idag skall jag på detta :

Temadag med Hästen som resurs 17 maj

Välkommen till en kunskaps- och inspirationsdag på temat Verksamhet med hästen som resurs inom hälsa, vård, skola och omsorg – om nytänkande och samverkan den 17 maj i Umeå.

Idag ökar intresset för hästunderstödda insatser inom friskvård, rehabilitering, habilitering, social omsorg och psykiatri samt inom specialpedagogisk verksamhet. Sverige har goda förutsättningar i form av nyskapande terapeutiska initiativ, ridsportsanläggningar med kommunalt stöd och stort ideellt engagemang. Kunskapen inom området bygger på mångårig klinisk erfarenhet och ökad forskning nationellt och internationellt.
Konferensen belyser och diskuterar hur nytänkande och samverkan mellan offentliga, privata och ideella aktörer kan främja hälsa och ett gott liv för personer i behov av stöd och insatser. Den ingår i ett tvåårigt nationellt kunskapsprojekt som drivs av Stiftelsen Hippocampus med finansiering av Arvsfonden.

Tid: Tisdagen den 17 maj 2016, kl. 10-16, kaffe serveras från kl 9.30.

Plats: Umeå Folkets Hus, Skolgatan 59, Umeå

Kramar Elisabeth

2 kommentarer

  1. Spännande! Här där jag bor ska landstinget strax lägga ner en Träningsenhet för personer med funktionsnedsättningar. Inklusive deras ridterapi. Extra synd nu när det verkligen verkar hända saker på det området!

    1. att lägga ner verksamheter känns som att det händer mer än att det startas upp verksamheter. Vart är Sverige på väg kan jag känna ? Tack för besöket.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Login

Lost your password?