Vad är LYCKA ???

Googlar man på Lycka får jag många olika träffar, sitter och läser några, för att göra mig en bild av vad Lycka står för. Intressant , men det är ju det som är intressant med internet, allas olika tolkningar. På gott och ont.

Idag är jag just ute på jakt efter vad Lycka och Välbefinnande innebär. Vad är det som driver oss framåt att genomföra saker och ting ? När jag inte får möjlighet att reda ut det är som ligger och gror i huvudet, som jag så gärna vill reda, vill inte släppa det, utan min tanke är att vi alla skall få det bra och vara just LYCKLIGA igen.. Lyckliga tillsammans.

Men då på vägen hem från Norrmalm, C har haft ridning idag. Då i bilen tillsammans med min familj vänder sig C om och säger till mig:

– LYCKA, mamma det är när man får ha en så trevlig stund på Musse , som jag har haft ikväll. Tänk att vi fick galoppera idag !!

Det är LYCKA !!

NI skulle varit med och sett dessa ögon !!

Tack C, där fick jag mitt svar.. Sov gott mitt hjärta så syns vi imorgon..

DSC_0097_3691DSC_0089_3683DSC_0087_3681DSC_0056_3650

Bilder från första ridtillfället på Backfors Gård i Bjurholm.

DSC_8230DSC_8227DSC_8222

Senare, i somras från Norrmalm. Oj så det går framåt, hon är en klippa på hästryggen.

Imorgon är det min tur att få rida, teori lektion förra veckan, så snacka om att jag är sugen. Som tur var är det ridning igen på fredag, då jag har boka privat lektion till mig och C ute på Norrmalm. Bra sätt att starta helgen på eller vad säger Ni ?

 

Kramar Elisabeth

7 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Men så underbart att få höra en sådan sak från sitt barn!
  Härliga bilder, och nog ser det ut att vara lycka allt :).
  Ha det gott! /Jennifer

 2. För mig är lycka de där små händelserna och upplevelserna som bara blir ibland…det kan vara en vacker solnedgång, att kura ihop i soffan med katterna, att höra en bra låt, att äta en god middag med maken o.s.v. med andra ord vardagliga händelser…det är ju lite det som C beskriver. Lycka är inget statiskt tillstånd som man kan uppnå och behålla, utan små stunder då det ”bränner till” lite extra.

  Härliga bilder!

  Ha en fin torsdag!
  Kram,
  Regina

  1. Tack gulliga du, så härligt att få dela med mig utav mitt liv, på ett ganska enkelt sätt, skapa och uttrycka mig. Kanske få en ledande hand som jag kan behöva ibland. Lyckan kommer och går på olika sätt , I agree. Kram

 3. Tack snälla du för kommentaren!

  Så himla gulligt Hon har ju så rätt! :o) Lycka är att galoppera med hästen!

  Ett intressant ämne det där med lycka. Lycka kan ju vara så många saker. Och så olika från person till person. Jag själv har nog ganska lätt att känna lycka. För mej är det ett medvetet val som jag gör kan man säga. Så har det inte alltid varit. Men ”livet” har lärt mej :o) Känner också ofta stor tacksamhet. Allt handlar nog i grunden om hur man tänker och känner.

  Så roligt om jag kunde inspirera dej att skapa egna glaslyktor. Titta gärna in hos mej på fler besök. Du är alltid varmt välkommen!

  Kramj!
  Monika

  1. Det är dock roligt att diskutera detta stora ämne. Och vad lycka är.. Idag känner jag lycka och känsla över att andra har det sämre. Jag tittar in till dig igen, det lovar jag. Kram

 4. DET är lycka 🙂

  1. Tack för besöket, välkommen tillbaka.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Login

Lost your password?