Vinter-OS 2014 i Sotji

Idag börjar det, spektaklet, eller jag vet inte vad jag skall tycka.. Lagom intresserad är jag ju. Speciellt om våra svenskar är med, annars tittar jag nog inte. Nej det gör jag inte, vid närmare eftertanke. Tittar inte och gillar inte OS så särskilt mycket. Ogillade det ännu mer efter att sett ett program på tv häromkvällen som jag vill lyfta fram i dagen reflektion här på bloggen.

Världens dyraste OS genom tiderna är OS i Sotji. Ryssland har spenderat 342 miljarder kronor enligt BBC. Efter att många bilder kablats ut skrattar nu världen åt kaoset som har uppstått.

Flygfärdig för OS i Sotji –

heter programmet och det finns fortfarande att se i SVT Play. 2014 är Kvinnor i backhoppsbacken – för allra första gången i ett OS! För första gången, helt otroligt. Vi lever inte på 1800-talet, där kvinnor ansågs ha lägre status på rang listan, så är det ju fortfarande inte bara nu inom sporten, utan många delar i samhället.

Men i alla fall.

Programmet handlar om att det hävdades länge att det inte var medicinskt lämpligt för kvinnor med backhoppning, ( vadå medicinskt inte lämpligt ??? ) men i år kommer kvinnor att för första gången kunna tävla i backhoppning i OS. Vägen dit har varit lång för världsmästaren Lindsey Van och hennes lagkamrater. Här får vi följa hur de under 12 år kämpar för ett erkännande. Vilket kämpande – men de lyckades !!

Stort grattis till Er !!

 Salt Mine Storyworks

Jag skall kolla på backhoppning tror jag, bara för denna sak, även om sporten i sig själv inte är intressant för mig.

Självklart blir det att jag tittar lite på invigningen ikväll, kl. 17:00, då jag är på jobbet och vi har mest sport intresserade killar/män som ligger på vår avdelning. TV:n kommer vara på och händer inget så sitter jag nog där med dem.

Kramar Elisabeth

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Login

Lost your password?